Europski strukturni i investicijski fondovi
 
.
.
 
.
.
 
.
.
 
Hrvatska liga protiv raka
23.03.2024.
Obilježen je 28. Dan narcisa – javnozdravstvena akcija svjesnosti o prevenciji raka dojke
19.03.2024.
Dan narcisa – javnozdravstvena akcija svjesnosti o prevenciji raka dojke
18.03.2024.
EnoGastro događaj Wine ViP Event donirao Hrvatsku ligu protiv raka
14.03.2024.
Hotel Antunović ugostio humanitarni enogastro događaj
09.03.2024.
Kulinarska radionica života
08.02.2024.
Rak u Hrvatskoj - epidemiološki podaci
08.02.2024.
Organizatori trke Terry Fox Run uručili donaciju dječjoj onkologiji
08.02.2024.
Hrvatska liga protiv raka sjajnim donatorskim koncertom proslavila rođendan!
04.02.2024.
Kolektivnim optimizmom do smanjenja nejednakosti i veće dostupnosti inovacija u onkološkoj skrbi!
27.01.2024.
Održan 17. Dan mimoza i Nacionalni dan protiv raka vrata maternice
27.01.2024.
Dječji crteži za obilježavanje Nacionalnog dana mimoza
23.01.2024.
17. Dan mimoza i Nacionalni dan protiv raka vrata maternice
 

16. Dana mimoza i Nacionalni dana borbe protiv raka vrata maternice

Dan mimoza po prvi put možete podržati sa svog telefona, sa virtualnim mimozama kroz Meddox aplikaciju. Na sam Dan mimoza, 21. siječnja od 10 sati Meddox, domaća besplatna aplikacija koja brine o vašem zdravlju, svim će korisnicima koji do tada skinu aplikaciju omogućiti preuzimanje po jedne virtualne mimoze.
Za svakog korisnika koji preuzme digitalnu mimozu, Meddox će uplatiti po 1 euro donacije Hrvatskoj ligi protiv raka 
(http://bitly.ws/z93M)

Zagreb, 19. siječnja 2023. - S ciljem povećanja svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka vrata maternice ove se godine obilježava 16. Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice. U Zagrebu će se Dan mimoza obilježiti 21. siječnja 2023. na Trgu Petra Preradovića humanitarnom podjelom mimoza od 10 do 14 sati.

Kako je obilježavanje Dana mimoza i Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice organizirano i u drugim gradovima Hrvatske u kojima djeluju članice Hrvatske lige protiv raka, kao što su Rijeka, Čakovec, Varaždin, Nova Gradiška i Zadar,  ovogodišnju posebnost i veliki iskorak predstavlja mogućnost digitalne podrške akciji, kroz podjelu virtualnih mimoza u domaćoj aplikaciji Meddox.

Hrvatska liga protiv raka tradicionalno obilježava Dan mimoza fizičkim prisustvom u većim gradovima diljem Hrvatske, no kako bi dodatno povećali vidljivost akcije i sudjelovanje građana u partnerstvu s aplikacijom Meddox, otvorena je mogućnost podrške akciji svih preko 11.000 korisnika Meddox aplikacije. Za svakog korisnika koji preuzme digitalnu mimozu, Meddox donira 1 euro Hrvatskoj ligi protiv raka. Zainteresirani se mogu uključiti u akciju i tijekom dana, a od 10 sati korisnici će dobiti obavijest o mogućnosti preuzimanja mimoze.

“Brojke o ženama oboljelima od raka vrata maternice iz godine u godinu nas upućuju i iznova pokazuju koliko je važno voditi brigu o intimnom zdravlju te vršiti redovite ginekološke preglede. U Meddoxu smo ponosni što možemo dati svoj doprinos borbi protiv ove bolesti od koje je u posljednjih deset godina oboljelo gotovo 3.200 žena diljem Hrvatske. Naša aplikacija koja kroz pohranu kompletne zdravstvene dokumentacije, ali i dodatnim funkcionalnostima potiče brigu o zdravlju, u potpunosti je besplatna pa pozivam sve da nam se priključe i u subotu sudjeluju u akciji i daju svoj doprinos. Skidajući aplikaciju Meddox mogu podržati ovu akciju, gdje god bili, a istovremeno napraviti nešto dobro i za svoje osobno i zdravlje svoje obitelji”, dodaje Maja Bogović, suosnivačica i članica Uprave Meddoxa.

Meddox je kao svojeg partnera za zdravlje odabralo već preko 11 tisuća aktivnih korisnika koji svakodnevno koriste aplikaciju koja omogućuje jednostavnu, brzu i sigurnu digitalnu pohranu nalaza i medicinske dokumentacije. Među njima su i brojni onkološki pacijenti, oni u procesu liječenja prikupe značajnu količinu medicinske dokumentacije koji se uz Meddox sistematiziraju i digitaliziraju kako bi ih uvijek imali nadomak ruke.

“Veliko nam je zadovoljstvo što ove godine uz Meddox imamo priliku omogućiti baš svima da sudjeluju u Danu mimoza, bez da nužno moraju doći do naših štandova u Zagrebu i drugim gradovima, a da ipak daju aktivan doprinos borbi protiv raka vrata maternice. Edukacija žena o potrebi redovne brige za zdravlje je ključna u borbi s ovom bolešću. Zato pozivam sve da podrže akciju i besplatno preuzmu Meddox te nam u subotu, na Dan mimoza, daju podršku preuzimanjem svoje virtualne mimoze. Time će podržati naše nastojanje da podjelom mimoza prikupimo što više sredstava za borbu protiv raka, ali i učiniti pozitivan korak u brizi za svoje zdravlje, što vam omogućava ova domaća aplikacija”, istaknuo je prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Rak vrata maternice je u 2020. godini bio treće sijelo raka kod žena u dobi od 30 do 39 godina, a u 99,7 posto slučajeva uzrokuje ga infekcija HPV-om (humanim papiloma virusom). Prošle su godine od ove bolesti umrle 122 žene, dok je u Hrvatskoj od od 2015. godine svim djevojčicama i dječacima osmog razreda osnovne škole omogućeno besplatno i dobrovoljno cijepljenje protiv HPV-a koje se organizirano provodi u nadležnim školskim ambulantama.

Javnozdravstvena akcija se održava u nizu gradova diljem Hrvatske, a najveći broj onih koji će dati podršku očekuje se u Zagrebu, na Cvjetnom trgu u 10 sati. Svi koji do tog trenutka preuzmu Meddox aplikaciju moći će preuzeti virtualnu mimozu i dati aktivnu podršku akciji.

Aplikaciju je moguće besplatno preuzeti ovdje.

 

O Meddoxu

Meddox je besplatna domaća aplikacija koja korisnicima omogućuje digitalnu pohranu cjelokupne zdravstvene dokumentacije, a sada je već koristi više od 11.000 aktivnih korisnika. Zdravstvenu dokumentaciju u Meddox je moguće pohraniti fotografiranjem tiskanog nalaza ili učitavanjem svoje zdravstvene dokumentacije ranije pohranjene na pametnom telefonu ili na e-mailu. Osim pohrane zdravstvene dokumentacije, korisnicima su u aplikaciji dostupni i rječnici za 13 najčešćih kroničnih nezaraznih bolesti kako bi mogli bolje razumjeti svoju bolest, a čime Meddox nastoji dodatno poticati zdravstvenu pismenost.

Na našem blogu http://bitly.ws/z93M pročitaj više detalja o cijeloj akciji.

 

 
Poveznice:   
dan mimoza
Hrvatska liga protiv raka
 
Ilica 197, 10000 Zagreb, Hrvatska
Email: info@hlpr.hr
Tel: + 385 1 3775-572
Tel: + 385 99 5361 386
Molimo da Vaše cijenjene donacije i novčane priloge umjesto vijenca uplatite na:

Hrvatska liga protiv raka
Zagreb, Ilica 197
OIB: 78350077391
IBAN: HR15 2340 0091 1000 10320
SWIFT (BIC) PBZGHR2X
 
Uplate donacija možete izvršiti i skeniranjem barcode-a:

HLPR - Barcode za donacije
Pomoć u prevenciji i liječenju raka